Medical Lawyers Romania

Poți vorbi medical juriștilor și juridic medicilor doar dacă știi ambele limbi

Medical Lawyers

Acesta este adevărul, cele două domenii care ajung să interfereze în momentul în care un act medical capătă conotații juridice impun cu necesitate existența unei persoane capabile mai întâi să înțeleagă profesional atât partea medicală, cât și partea juridică a unui astfel de caz.

Care să înțeleagă dacă s-a săvârșit vreo eroare de manoperă, diagnostic și/sau tratament a unui pacient, din ce cauză s-a produs acea eroare, cui poate fi imputată, și dacă este suficient de gravă spre a justifica prezentarea cu șanse de succes a cazului medical unui magistrat, în carul unui proces.

Pentru aceasta, trebuie ca în mod absolut necesar să fie aptă să transforme informațiile relevante medical în limbaj juridic, și pe cele relevante juridic în limbaj medical.

Medical Lawyers Romania, divizia medicală a C&C Lawyers, poate să facă asta.

Cei doi asociați seniori ai C&C Lawyers, Aurelian Cioran și Nicoleta Caracaș, sunt singurele persoane din țară care au pregătirea și experiența necesară pentru a manageria în mod real acest domeniu, al malpraxisului medical, cu siguranță cele mai complexe spețe care pot fi judecate, tocmai fiindcă înțelegerea problemelor apărute într-un caz medical presupun ca persoana care le analizează să fie medic, iar apoi transpunerea lor într-un mediu total diferit – lumea juridică, prespun ca aceeași persoană să fie și jurist.

Aceasta ar fi situația ideală, dar de regulă juristul este necunoscător de medicină, iar medicul necunoscător de drept. Practic, în lisa unei astfel de persoane, dublu calificată, cazurile de malpraxis primesc cu greu o rezolvare corectă, fie prin dovedirea lor în modul cerut de procedura judiciară, fie prin dovedirea lipsei culpei medicului, tot în cadul și cu mijloacele unei proceduri judiciare.

Alfel spus, ai nevoie de o persoană cu dublă calificare și dublă experiență profesională în ambele domenii, care să fie capabilă să vorbească juriștilor traducând limba medicilor, și medicilor traducând limba juriștilor. Sunt două lumi diferite, cu sisteme de gândire total străine unul de celălalt, și în care cuvinte uzuale de genul ”act”, ”acțiune” și ”culpă” au înțelesuri total diferite.

Aurelian Cioran este medic specialist, și a profesat efectiv în domeniu timp de cinci ani. Apoi a profesat în domeniul farmaceutic timp de șapte ani. Și este avocat de aproape douăzeci de ani.

Nicoleta Caracaș este la rândul ei licențiată în domeniul farmaceutic, a profesat efectiv în domeniu, și este avocat de aproape douăzeci de ani.

Iar… ”cei cu experiență câștigă în majoritatea cazurilor” – Robert Sharma.

Să te ”pricepi” la cazurile de malpraxis, să pretinzi că ești ”expert în domeniu” e ușor de spus. Să fii capabil să le gestionezi în mod real e cu totul altceva. O activitate virtual imposibilă, dacă nu cunoști personal, prin prima pregătirii tale profesionale, ambele laturi ale problemei.

Medical Lawyers Romania sunt unicii profesioniști adevărați în acest segment. Avocați dublați în aceeași persoană de un medic și de un farmacist.

Nu avocați care întreabă un doctor ce înseamnă un termen medical. Și când li se dau explicații, neputincioși să-i înțeleagă relevanța juridică, pentru simplul fapt că le este străină partea medicală.

Nu medici care întreabă un avocat ce înseamnă un termen juridc. Și când li se dau explicații, neputincioși să-i înțeleagă relevanța medicală, pentru simplul fapt că le este străină partea juridică.

Noi putem face asta. Pentru că ȘTIM.

Copyright 2020 © C&C Lawyers

Email: office@cc-lawyers.com

Luni – Vineri: 09.00-17.00

Site aprobat de Consiliul Baroului Timis